3ο forum  «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου»
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία sonic intelligence (Αρ. Πρωτοδικείου 4079), διοργανώνει για τρίτη φορά (28/9/2003, 1και 2/10/2005) την ετήσια εκδήλωση με τίτλο " forum -Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου"
Το forum θα είναι τετραήμερης διάρκειας και θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2006, στο χώρο Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 8), στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Infosystem 2006 και με την υποστήριξη της HELEXPO
Ο  Σκοπός της εκδήλωσης είναι ενημερωτικός και εκπαιδευτικός

Απευθύνεται σε:
•    νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες των οπτικοακουστικών μέσων και της μουσικής
•    νέους επαγγελματίες και σπουδαστές των τεχνολογιών ήχου και της μουσικής.
•    επαγγελματίες του χώρου της δισκογραφίας και της διανομής του μουσικού προϊόντος
•    εκπαιδευτικούς οργανισμούς και εμπορικούς αντιπροσώπους που τα προϊόντα τους απευθύνονται στους πιο  πάνω.

Η εκδήλωση θα λειτουργεί σαν forum, χώρος ενημέρωσης, όπου ειδικοί επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί,καλλιτέχνες και επιστήμονες , παρουσιάζουν θέματα σχετικά με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και τις μεθόδους που απορρέουν απο τη χρήση τους τόσο στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, όσο και στο χώρο της παραγωγής και διανομής του μουσικού προϊόντος.   

πρόγραμμα εκδηλώσεων

O ισόγειος χώρος λειτούργησε σαν έκθεση δισκογραφίας καθώς και προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη χρήση της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας και της πληροφορικής.
expoiema
29 επιχειρήσεις και φορείς (σαν εκθέτες ).
24 Εικοσιτέσσερεις DJs,
12 δώδεκα μουσικά σχήματα
Η  προσθήκη μίας μικρής σκηνής , έδωσε τη δυνατότητα  στους εκθέτες δισκογραφικές εταιρίες να  παρουσιάσουν τους καλλιτέχνες και τις μουσικές τους παραγωγές.
dj01.jpg
Στο δεύτερο όροφο, η αίθουσα C αξιοποιήθηκε για σεμιναριακές ανάγκες ενώ η αίθουσα Α κάλυψε τις ανάγκες των διαλέξεων και των ειδικών μουσικών παρουσιάσεων

forum10 orum04.jpg
Στόχοι της εκδήλωσης ήταν

Αφενός:
Να συντελέσει στη διάχυση πληροφορίας και να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και τις μεθόδους που απορρέουν από τη χρήση τους τόσο στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, όσο και στο χώρο της παραγωγής και διανομής του μουσικού προϊόντος.

Και αφετέρου:
Να φέρει σε επαφή τόσο με το κοινό όσο και μεταξύ τους, με στόχο να προωθήσει “πελατειακές” σχέσεις μεταξύ επαγγελματιών, καλλιτεχνών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών φορέων και εμπορικών αντιπροσώπων που διαχειρίζονται προϊόντα ή υπηρεσίες όπου έμμεσα ή άμεσα εμπλέκεται η σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική τεχνολογία και η πληροφορική.

Οι παραπάνω στόχοι αποτελούν μέρος των ευρύτερων στόχων που έχει θέσει στο καταστατικό ίδρυσής της η sonic intelligence